a

Lorem ipsum dolor amet, modus intellegebat duo dolorum graecis

Follow Us
Image Alt

SPLOŠNI POGOJI

  /  SPLOŠNI POGOJI

Splošno

Splošni pogoji poslovanja določajo pravice in obveznosti kupcev spletne trgovine www.navihancki.com in ponudnika izdelkov, Navihančki, Edo Korošec, s.p., Kamniška cesta 19, Preserje pri Radomljah, 1235 Radomlje

matična številka: 8853533000, ID:76357449. V spletni trgovini kupci lahko naročajo izdelke, ki so navedeni na teh straneh in so na voljo do odprodaje zalog.

Zaradi različno kvalitetnih prikazovalnikov slik ali drugih vzrokov, lahko pride do odstopanj v barvnih odtenkih.

Cene

Vse navedene cene za izdelke so izražene v EUR z vključenim. DDV ni obračunan po 94. členu ZDDV-1. Cena, po kateri ste blago naročili velja dokler blaga ne dostavimo. Cene izdelka in strošek poštnine so vidni v nakupovalni košarici še pred zaključkom naročila. Pogodba o nakupu blaga med ponudnikom in kupcem je sklenjena v trenutku, ko ponudnik potrdi naročilo.

Potrditev naročila

Po zaključku naročila bo kupec na svoj elektronski naslov, ki ga je posredoval ob naročilu, prejel elektronsko obvestilo o vseh podrobnostih o naročilu. Z omenjenim sporočilom je kupec seznanjen, da nas lahko v primeru kakršnihkoli vprašanj kontaktira preko elektronske pošte: info@navihancki.com.

Načini plačila in plačilni pogoji

Spletna trgovina navihancki.com nudi dva načina plačila:

  1. s kreditno kartico

Stroški odpreme blaga

Dostava naročenih izdelkov je od ponedeljka do petka. Pri nakupu nad 60 € je strošek odpreme blaga brezplačen. Pri nakupu do 60 € vam bomo zaračunali strošek odpreme blaga v višini 3,50€ za nakupe do 20,00€ in in 4,50€ za nakupe nad 20,00€. Strošek odpreme blaga je vračunan v kupnino kot ločena postavka. Stroške morebitnega vračila blaga krije kupec.

 Dostava

Dobavljivost posameznega artikla je prikazana na strani artikla. Blago na zalogi prejmete naslednji delovni dan od naše odpreme. To je 1 dan. Trudimo se, da je blago stalno na zalogi, v kolikor ne bo, vas o tem pisno obvestimo, tudi glede dobavljivosti posameznega artikla. Blago plačano po predračunu, bo odpremljeno takoj, ko plačilo prispe na naš račun.

Dostavna služba, si pridržuje pravico na primeren način preveriti istovetnost prevzemnika blaga (vpogled v osebne ali druge dokumente) z namenom izročitve naročenega blaga pravemu naročniku.
Dostava izdelka je zaključena, ko vam dostavljavec preda paket oz. ko prevzamete paket. Prevzem pošiljke potrdite z lastnoročnim podpisom.

Če med poskusom dostave niste dosegljivi na izbranem naslovu, Vam bo poštar pustil obvestilo o prejetem paketu in kdaj ga lahko dvignete na vaši pošti.

Naročene izdelke pošiljamo na naslov, ki ga je kupec vnesel med postopkom naročila blaga. Izdelke dostavljamo na območju Slovenije. Na željo kupca in na njegove stroške blago, po predhodnem dogovoru, lahko dostavimo tudi izven območja Slovenije. Stroške dostave v tem primeru zaračunamo po ceniku Pošte Slovenije za mednarodne poslovne pakete. V primeru dostave izven območja Slovenije, storitev odkupnina ni mogoča.

Za dostavo imamo sklenjeno pogodbo z GLS Slovenija, prav tako izdelke pošiljamo preko pošte Slovenija.

Podjetje Edo Korošec, s.p. ne odgovarja za poškodbe, uničenje ali nezmožnost zagotavljanja izdelkov zaradi vojne ali civilnega nemiru, stavk, prenehanja dela v industriji, neuspešne dostave, požara, nevihte, poplav ali neurij, okvar, namernih poškodb, kraje ali katere koli druge višje sile.

Veljavnost naročila

Kupec s svojim naročilom potrjuje, da sprejema naše prodajne pogoje. Kupec lahko odstopi od naročila v 14-ih dneh po prejemu blaga. V primeru, da ne moremo zagotoviti dobave blaga lahko odstopimo od naročila. Kupca o tem obvestimo na elektronski naslov oz. telefon. Cena velja od dneva naročila do dostave blaga.

Vračilo izdelkov / Odstop od naročila

V skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot-UPB2) lahko naročeno blago, kupljeno po pogodbi na daljavo (kamor spada tudi nakup preko interneta), brez razloga vrnete v rokih skladnih s 43. Členom Zakona o varstvu potrošnika.

Kupljeno blago morate vrniti nepoškodovano, v nespremenjeni količini brez sledov uporabe ter z vso pripadajočo dokumentacijo. Vse morebitne stroške vračila krije kupec. 
Kupec lahko ob vračilu zahteva vrnitev kupnine, ki mu jo prodajalec vrne na njegov transakcijski račun najkasneje v 15 dneh. Na željo kupca pa lahko kupnino delno ali v celoti upoštevamo kot dobropis pri morebitnem drugem nakupu.

Podjetje blaga ni dolžno sprejeti, če je blago uničeno, pokvarjeno, (delno) izgubljeno ali se je njegova količina zmanjšala, razen, če se obravnava kot reklamacija in je bilo blago v takem stanju že pred prejemom in je kupec/prejemnik to takoj sporočil podjetju ali dostavljalcu, od katerega je blago prejel. Priložena mora biti kopija originalnega računa oziroma drugo dokazilo, da je bilo blago kupljeno pri prodajalcu, kateremu se vrača.

Naslov za vračilo kupljenega blaga je Edo Korošec, s.p. 76357449 Kamniška cesta 19, Preserje pri Radomljah, 1235 Radomlje

Pozornost pri nakupu preko spletne trgovine;

  • previdno odprite embalažo proizvoda in jo ohranite v nespremenjenem stanju, dokler niste v celoti prepričan, da vam artikel ustreza
  • pazite, da pri rokovanju z artiklom ne pride do poškodb in prask
  • artikli, na katerih so vidne sledi uporabe (prah, praske, madeži, umazanija) niso primerni za vračilo, ker so higiensko oporečni

Če želite izdelek v zakonsko določenem roku vrniti, ga ne smete uporabljati.
Možnost odstopa od pogodbe je namenjena temu, da lahko izdelek odprete, ga pregledate in v primeru, da vam ne ustreza, ali če so bila vaša pričakovanja glede izdelka drugačna, odstopite od nakupa. Ta priporočila ne veljajo, če je izdelek ob nakupu okvarjen oziroma ne deluje. V tem primeru morate nakup reklamirati.

Vračilo kupnine

Če odstopite od naročila vam vrnemo plačilo (zmanjšano za strošek dostave). Strošek vračila blaga pri odstopu od naročila krije kupec. Denar vrnemo takoj, ko je to mogoče, najkasneje pa v 8-dneh po prejemu pisnega sporočila o odstopu od naročila, ter vrnitvi blaga.

Reklamacije / Informacije

V primeru morebitnih reklamacij ali dodatnih informacij v zvezi z izdelki, nam to sporočite na naslov: Navihančki, Edo Korošec, s.p. 76357449 Kamniška cesta 19, Preserje pri Radomljah, 1235 Radomlje, ali po elektronski pošti: info@navihancki.com .

Blago lahko reklamirate, če blago nima lastnosti, ki jih je prodajalec izrecno obljubil, če je prodajalec poslal napačne izdelke, v napačni količini, barvi ali kako drugače odstopajo od kupčevega naročila.

Kupec lahko blago reklamira v 8 dneh od nakupa in zahteva takojšnjo zamenjavo za enak, brezhiben artikel ali pa v zakonsko določenem roku in pod pogoji za uveljavljanje reklamacije iz naslova stvarne napake.

V primeru reklamacije, lahko kupec, v skladu z zakonskimi omejitvami, zahteva zamenjavo artikla, njegovo popravilo ali vračilo kupnine. 

Kupec lahko blago v reklamacijo vrne tako, da ga na stroške prodajalca in po vnaprejšnjem dogovoru s prodajalcem vrne po pošti. Če želite blago vrniti na naše stroške se o tem najprej dogovorite preko elektronskega naslova info@navihancki.com

Drugačen način vračila na naše stroške ni možen. Pošiljk z odkupnino ne sprejemamo!

V primeru, da ste prejeli paket poškodovan (med transportom), le tega takoj reklamirajte vašemu dostavljalcu in nas obvestite na e-mail info@navihancki.com .

Če ste prejeli napačen izdelek ali izdelek z napako nas takoj obvestite na e-mail info@navihancki.com.

Izdelek Vam bomo zamenjali ali vam vrnili vaš denar. Seveda bomo pokrili stroške pošiljanja novega artikla mi.

Ustreznost izdelkov

Zaradi različno kvalitetnih prikazovalnikov slik ali drugih vzrokov, lahko pride do odstopanj v barvnih odtenkih. Prizadevamo si, da bi fotografije predstavljale realistično sliko izdelka. Še vedno pa je mogoče, da je percepcija posameznega izdelka preko fotografije drugačna, kot je lahko kasneje pri fizičnem stiku z izdelkom. Prav tako lahko barva izdelka na zaslonu računalnika bistveno odstopa od prave barve izdelka, na kar pa žal ne moremo vplivati. Pridržujemo si tudi pravico do morebitnih napak v opisu posameznih izdelkov.

Varstvo potrošnikov

Spoštujemo zakon o varstvu potrošnikov, kot tudi poslujemo v skladu z zakonom o elektronskem poslovanju na trgu.

Zbiranje osebnih podatkov

Obvezujemo se, da bodo kakršnikoli osebni podatki pridobljeni preko spletne strani www.navihancki.com v celoti ostali v lasti podjetja Navihančki, Petra Inkret s.p., (upravljalec domene www.navihancki.com) in bodo služili izključno za potrebe izvedbe in dostave naročila, razen če ni uporabnik spletne strani posebej privolil v kakšno drugačno obliko uporabe posredovanih podatkov. Z vsemi posredovanimi osebnimi podatki bomo brezpogojno ravnali v skladu z veljavnim Zakonom o varstvu osebnih podatkov.

Osebni podatek je informacija, ki vas identificira: vaše ime, priimek, telefon, elektronski ali navadni naslov. Vaše podatke zbiramo v primeru izvedbe spletnega nakupa, naročila kuponov, e-kuponov ter naročilu na e-novice in ostale e-publikacije. Osebni podatki, ki so pridobljeni preko spletne strani www.navihancki.com, se uporabljajo izključno za potrebe izvedbe in dostave naročila, razen če ni uporabnik spletne strani posebej privolil v kakšno drugačno obliko uporabe posredovanih podatkov (naročilo kuponov ali e-kuponov, naročila na e-novice), ki se lahko uporabljajo za drugačne namene.

Varovanje osebnih podatkov

Obvezujemo se, da bodo osebni podatki, pridobljeni preko spletnega mesta v celoti ostali hranjeni, varovani in obdelovani s strani podjetja Navihančki, Petra Inkret s.p. . Z vsemi pridobljenimi osebnimi podatki bo upravljavec spletnega mesta ravnal v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov in v skladu z evropsko zakonodajo.

Če se vaši osebni podatki (pošta številka, naslov ali e-naslov, telefonska številka) spremenijo, nas, prosimo, o tem obvestite na info@navihancki.com .

Podjetje Navihančki, Petra Inkret s.p., ne odgovarja za morebitne napake, ki so posledica posredovanja napačnih podatkov ob izpolnjevanju spletnega obrazca spletne trgovine.

Podatki na straneh

Pridržujemo si pravico do vsebinskih in drugih sprememb tako splošnih pogojev kot tudi pogojev spletne trgovine . Napake so možne in zanje ne prevzemamo nikakršne odgovornosti.

Omejitev odgovornosti

Vsebine spletnega mesta so informativnega značaja, zato podjetje Navihančki, Petra Inkret s.p. ne prevzema nikakršne odgovornosti za točnost in popolnost objavljenih podatkov ali za kakršnokoli morebitno škodo, ki bi obiskovalcu nastala kot posledica uporabe informacij na spletnem mestu. Podjetje Edo Korošec, s.p. bo z vzdrževanjem vsebin spletnega mesta skušal zagotavljati njihovo ažurnost in točnost podatkov, vendar ne jamči in ne prevzema nobene odgovornosti za njihovo točnost in celovitost. Vsi uporabniki objavljeno vsebino uporabljajo na lastno odgovornost. Podjetje si pridržuje pravico do spreminjanja, dodajanja ali ukinitve spletnih strani (v celoti ali delno) brez predhodnega opozorila.